Пропускане към основното съдържание

Вкусна пилешка супа с яйце и лимони

  Вкусна пилешка супа с яйце и лимон

Това е една от най-вкусните супи, която съм хапвала наскоро! Толкова е "пристрастяваща" че в месеца винаги отделям поне 4 - 5 пъти за нея. Тайната й според мен се състои в това, че има по-креместа консистенция, но не е крем супа. Също така има повечко яйца и за това е силно подходяща за low-carb начини на хранене. Остава и Вие да я опитате! За да си я сготвите ще са Ви нужни следните продукти :
2 бр. пилешки бутчета ( горно и долно )
4 бр. яйца
2 бр. лимони 
4 бр. черен пипер ( зърна )
1/2 ч.л червен пипер
1 1/2 ч.л сол
1 щипка чубрица 
1 л. вода
1 глава лук
( пеперони чушка - по желание )
Пилешкото се сварява с подправките. Аз ползвам тенджера под налягане и са ми необходими 25 минути. При Вас - кой, както си е свикнал:). Между времено си приготвям лук, яйцата и лимоните. Отделям жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците ги смесвам с изцедените лимони. След като месото ми е готово, слагам нарязаната глава лук да се задушава. Това е и момента ако обичате люто, да добавите и пеперони към края на задушаването. Наливам вече овкусения бульон, и като заври леко го спирам от огъня., Белтъците ги пускам през решетъчна лъжица в супата да се "пресекът". Не се вари ( иначе се разпенва )!!! Само се похлупва за около 2 минути за да стегнат добре. След това температурата е съвсем точна да се добави сместа от жълтък с лимон. Оставя се за още 2 минути. Това е всичко. Отново вкусна и лесна топла храна! Опитайте и Вие!
 Освен изброените подправки накрая на приготвянето може да се добави пресен копър или магданоз. Резултата е още по-добър!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Горчица - направи си сам

 

Екзотична супа от киноа

 

Лесен домашен пастет