Пропускане към основното съдържание

Песто от салвия

  


Казано честно под думичката песто разбирам когато то е приготвено от босилек с кедрови ядки, пермазан и зехтин, чесън или без… но днес направих моя вариянт на… ще я нарека паста от салвия с орехи, зехтин и чесън. Получи се невероятно вкусно и като се замисля мога да я добавям на много ястия по този начин. Изненадах се много приятно от резултата! Сега ще дам рецептата като този път измерих всичко прецизно, а не на око както правя обикновено.

4 гр. сол

1 щипка захар

200 мл. зехтин (може и олио)

50 гр. бланширана салвия

2 малки скилидки чесън

8 бр. орехи 

   Салвията се почиства от стъблото си - да останат само по-меките части и се бланшира за около минута във вряла вода (аз ползвам тази от каната за топла вода). След това поставям всичко във фуудпроцесор (може и с пасатор, но е по-бавно) и разбивам около минута. Получава се много фина паста. Пресипвам в подходящо бурканче и прибирам в хладилника. Готово - да Ви е сладко!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Японски Палачинки (много пухкави)

  На вашето внимание днес, искам да ви представя нещо различно като рецепта.  Рецептата е взета от съвсем натурална японка :), снимките са взети от нейно видео в мрежата.    След втория, третия път тези суфле палачинки стават съвсем като нейните. Ако имате опит разбира се, се получават веднага. Вкусни и въздушни!  За целта ще са Ви необходими:

Зеленчукова палачинка с тиквички ( може и други зеленчуци )