Казано честно под думичката песто разбирам когато то е приготвено от босилек с кедрови ядки, пермазан и зехтин, чесън или без… но днес направих моя вариянт на… ще я нарека паста от салвия с орехи, зехтин и чесън. Получи се невероятно вкусно и като се замисля мога да я добавям на много ястия по този начин. Изненадах се много приятно от резултата! Сега ще дам рецептата като този път измерих всичко прецизно, а не на око както правя обикновено.
4 гр. сол
1 щипка захар
200 мл. зехтин (може и олио)
50 гр. бланширана салвия
2 малки скилидки чесън
8 бр. орехи
Салвията се почиства от стъблото си - да останат само по-меките части и се бланшира за около минута във вряла вода (аз ползвам тази от каната за топла вода). След това поставям всичко във фуудпроцесор (може и с пасатор, но е по-бавно) и разбивам около минута. Получава се много фина паста. Пресипвам в подходящо бурканче и прибирам в хладилника. Готово - да Ви е сладко!

Коментари
Публикуване на коментар