Пропускане към основното съдържание

Зеленчукова палачинка с тиквички ( може и други зеленчуци )

 Зеленчукова палачинка с тиквички

Тази вкусотия опитах за първи път в Берлин, в корейски ресторант. Толкова много ми хареса, че я поръчахме 3 пъти. Бяхме трима, така че се получи за всеки по една. Хубавото при нея е че могат да се използват всички видове зеленчуци, или скариди, бекон, също може и саламче (каквото имате). Не е популярна у нас, а толкова лесна и вкусна, и не е никак трудно да се сетиш че е най-удобния вариянт за случайте “ Ох, яде ми се нещо, но не знам какво?”. :))) Стига приказки и да казвам вече какво Ви е необходимо… та както казах каквото имате под ръка, но аз ще Ви дам примерен вариянт за това какво би Ви допаднало.

2 или 3 яйца

2 бр. зелен лук ( в краен случай може и 1 малка главичка стар)

2 скилидки чесън (накълцан на ситно)

джинджифил - 2 см.

1 с.л. доматено пюре

1 с.л.  брашно (с връх)

1 бр. тиквичка (на пръчици)

1 бр. чушка (на пръчици)

мазнина - кокосовата  е най-добре, но всяка една зеленчукова става. ( 2 с.л. )

И др. ( има се предвид месни продукти )

Първо се приготвя заготовка на всички зеленчуци, защото после се добавят почти едни след други. Като се нареже всичко се започва с джинджъра и чесъна. Пускат се в мазнината, но да се внимава със силата на огъня, тъй като чесъна бързо прегаря. Ако има колбас сега е момента да се сложи и той, ако няма продължаваме с лесния вариянт - добавя се чушката и лукът. Обработваме  ги за минута - две. Докато те придобиват новият си облик в една купичка (по дълбока) разтваряме доматеното пюре с малко водичка (около 50 ml.) сипваме брашното и разбъркваме до еднородна кашичка. Чупим и яйцата вътре и разбиваме. Получава се по-гъста смес от палачинковата, и така трябва. Връщаме се при зеленчуците и добавяме тиквичките. Разбъркваме за около 1 минута и сипваме яйчената смес. Добавяме сол на вкус, намаляваме огъня до минимум и затваряме под капак докато отгоре се получи “сухо” (стегнат) пласт на яйчената смес. По желание можем да я обърнем и запечеме от другата страна, аз обаче я предпочитам по кремообразна и я пека само от едната. Прегъваме на половина и сервираме, като добавяме малко соев сос, или фиш сос, нарязано зелено лукче за украса и резен пресен домат (ако може от вкусните:)). Обещавам че и да не Ви се получи супер професионално изглеждаща от първия път, ще си оближете пръстите. А е толкова лесно!

P.S. При мен толкова бързо изчезва, все забравям да я снимам преди това. Това е причината да ползвам образна фотография от интернет. Обещавам че при първа възможност като я направя пак, ще подменя снимката.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Горчица - направи си сам

 

Екзотична супа от киноа

 

Лесен домашен пастет