На вашето внимание днес, искам да ви представя нещо различно като рецепта. Рецептата е взета от съвсем натурална японка :), снимките са взети от нейно видео в мрежата. След втория, третия път тези суфле палачинки стават съвсем като нейните. Ако имате опит разбира се, се получават веднага. Вкусни и въздушни! За целта ще са Ви необходими:
2 бр. яйца30 гр. брашно
20 гр. мляко
1 бр. ванилия
70 гр. захар
Японските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето си. Метода е лесен, но има нужда от последователност. Двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват хубаво с млякото. Към тях се прибавя брашното и ванилията. Разбърква се добре и се дърпа в страни. Идва ред на белтъците. Започват да се разбиват на сняг, като към тях се добавя постепенно захарта. В началото се ползва по-ниска скорост при разбиването за около минута, а после се преминава на максимална. Когато се образуват по-твърди връхчета и цялата захар се е разтворила са готови.
Тук идва "чувствителния" момент... Взема се част от "снежния" белтък и се добавя в жълтъците. Разбърква се добре и внимателно ( да не спаднат ). Тази кашичка се връща към останалите белтъци и се дообърква. Става една по-рядка и гладка каша. Изсипва се в сладкарски пош и се оформят малки палачинки, в предварително загрят тиган на слаба температура. След като се оформят, до тях се изсипва 1 ч.л. вода и се захлупват с капак. Получава се нещо като печене и задушаване. Щом се образува карамелена коричка, се обръщат и процеса се повтаря до пълната им готовност.
Гарнира се по желание ... Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар