1 глава карфиол
3-4 с.л. олио ( аз го приготвям със зехтин в същите пропорции )
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. томатено пюре (аз ползвам силно концентрираното немско такова)
Главата карфиол се обелва от листата, измива се и се подсушава. В една купичка се разбъркват хубаво подправките се намазва карфиола отвън. Остатъка от соса се изсипва във вътрешността на главата и се раздрусва максимално добре. Слага се в тавата която ще се ползва при печене, която предварително е намазана с малко мазнина. Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 30 - 40 минути на 200•C ( всяка фурна е различна и времето което давам е ориентировъчно ). Запича се последните 5 минути. Чудесно и лесно!
Коментари
Публикуване на коментар