Пропускане към основното съдържание

Печен карфиол

 

Печен карфиол на фурна



Това е една много лесна и прекрасна рецепта, която е подходяща целогодишно! Може да бъде поднесена както като предиястие, така и върху канапе като основно ястие, ако сте вегетарианци ( или vegan ). Научих я в един гурме-ресторант в Берлин от самия шеф-готвач. Направих я и си облизах пръстите. Да не се отплесвам … запретвайте ръкави и към приготвянето на това вкусно ястие… Ще са Ви нужни:

1 глава карфиол 

3-4 с.л. олио ( аз го приготвям със зехтин в същите пропорции )

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 с.л. томатено пюре (аз ползвам силно концентрираното немско такова)

Главата карфиол се обелва от листата, измива се и се подсушава. В една купичка се разбъркват хубаво подправките се намазва карфиола отвън. Остатъка от соса се изсипва във вътрешността на главата и се раздрусва максимално добре. Слага се в тавата която ще се ползва при печене, която предварително е намазана с малко мазнина. Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 30 - 40 минути на 200•C ( всяка фурна е различна и времето което давам е ориентировъчно ). Запича се последните 5 минути. Чудесно и лесно! 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Горчица - направи си сам

 

Екзотична супа от киноа

 

Лесен домашен пастет