Пропускане към основното съдържание

Лесен домашен пастет

Пастет,рецепта,pate,recipe,food,cooking,dinener,lunch,eating,google,tag,

Рецепта домашен пастет черен дроб

Признавам си, че много се плашех от идеята да направя домашен пастет. Оказа се толкова просто. Изпробвах много рецепти преди да създам своята,  която взаимства помалко от всичките :))). Разбира се тя може да се приложи само за месоядни. Да запретваме ръкави и да се позабавляваме! 

Ще са Ви необходими:

300 гр. черен дроб (свински, телешки, или в краен случай пилешки)

1 глава лук (по-малка до средна)

2 с.л. желатин

1 к.ч вода (вряща)

сол и пипер на вкус

Дроба се почиства и нарязва на кубчета. Лукът се нарязва и задушва до омекване под капак. Капака се маха докато се получи златист цвят. Избутвам към края на тигана и добавям черният дроб. Това се случва на слаб към среден огън, и се държи 1-2 минути (до получаване на карамелизиран загар отдолу на дроба). Разбърква се всичко и се поръсва с желатина. Залива се с врящата вода. Запарва се под капак за 5 минути. След като мине необходимото време, всичко се изсипва в блендер( може и в пасатор или food processor, но няма да е толкова гладка сместа). Пресипва се в контейнер за съхранение с капак и се държи в хладилник до пълното му стягане (поне 4 часа). Готово!!!

P.S  

Помнете, че винаги може добавите нещо от себе си към рецептата, така ще стане ваше оригинално творение! Ако пък класиката ви се нрави - това е! Този пастет има трайност до 3-4 дни (но не остава толкова време поне при нас:)))


Коментари

Популярни публикации от този блог

Горчица - направи си сам

 

Екзотична супа от киноа