6 карамфилчета
6 зърна черен пипер
6 шушулки кардамон ( разпукани леко )
2 пръчици канела ( или 1 ч.л смляна )
1 анасон ( звездичка, подправка добавена от мен )
2 с.л захар ( кафява, кокосова, бяла - кой каквото ползва )
1 силно кафе, 3-4 с.л ( аз ползвам еспересо, от French преса и филтър е по-слабо и това е хубаво да се вземе под внимание )
600 ml. мляко
Карамфилчетата, пипера, канелата, кардамона и анасона се слагат да заврат с 250 ml. вода за 5 минути. Добавя се млякото и захарта за още 5 минути да поврат заедно. Прецеждам го и добавям кафето. Воала!
P.S / Насладата е пълна и без кафето, а вместо него с черен чай. Само че го пускам да се запари за още 5 минути с врялата течност.
Снимката и рецптата са взети от schrotundkorn.de/rezepte
Коментари
Публикуване на коментар